Biserica din Valea Mare – Arad s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci a reprezentat pentru credincioșii din filia Valea Mare, parohia Căprioara, protopopiatul Lipova, un moment de aleasă bucurie duhovnicească. La invitația preotului paroh Laurentiu Ioan Suba și a credincioșilor din Valea Mare, Înalt Prea Sfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului s-a aflat pe aceste frumoase meleaguri de pe Valea Mureșului pentru a binecuvânta și sfinți lucrările de reparații exterioare și interioare, care s-au realizat la clădirea Bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Înalt Prea Sfintia Sa, însoțit de părintele arhidiacon Tiberiu Ardelean, a fost întampinat dumincă 9 septembrie 2012, de un ales sobor de preoți în frunte cu protopopul locului Crinel Onea, care i-a adresat tradiționalul cuvânt de bun venit. La eveniment, credincioșilor din Valea Mare și împrejurimi li s-au alăturat oficialități locale și județene.

În cuvântul de învățătură, axat pe tema bucuriei adusă lumii prin Maica Domnului și pe cuvintele imnografului: ,,…prin cruce a venit bucurie la toată lumea”, în legătură cu pericopele zilei (Galateni 6 și Ioan 3), I.P.S.Timotei a subliniat importanța Duminicii înaintea Înălțării Sfintei Cruci care, aflându-se în perioada prăznuirii Nașterii Maicii Domnului, anunță cea de-a doua sărbătoare a noului an bisericesc, început la întâi septembrie și prilejuiește legătura semnificativă între două momente mărețe ale istoriei sfinte și totodată de bucurie pentru cei credincioși: venirea în lume a Fiului Omului și înălțarea la cer prin jertfa crucii. ,, Dumnezeu Însuși nu a venit să judece lumea, ci să o mântuiască din iubirea de oameni, căreia aceștia trebuie să-i răspundă cu bucuria pe care o dă mijlocirea Maicii Domnului și puterea Sfintei Cruci”, a arătat Înalt Preasfinția Sa potrivit episcopiaaradului.ro.

Tot în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa, referindu-se la lucrările de la biserică și lăudând efortul făcut, a conturat faptul că nu opera în care sunt investiți mulți bani este mare, ci cea în care este investit mult suflet.

Răspunsurile liturgice la Sf. Liturghie au fost date de corul „Înaltarea Domnului”, din Făget, semn al faptului că Valea Mare, din străvechi timpuri a fost o punte de legătură între ambele laturi ale Văii Mureșului. La sfârșitul Sf. Liturghii, preotul paroh a adus multumiri I.P.S. Timotei pentru grija părinteasca ce o poartă parohiei Căprioara, respectiv filiei Valea Mare, de asemenea a adus cuvinte de mulțumire conducerii locale și judetene, precum și credincioșilor jertfelnici care l-au sprijinit nemijlocit pe toată perioada celor șapte ani de activitate pastoral-misionară în această parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente