Biserica din satul Petrești, județul Hunedoara a fost sfințită

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a sfințit astăzi, 24 iulie, Biserica din satul Petrești, filie a parohiei Glodghilești, județul Hunedoara, informează Radio TRINITAS.

Lăcașul a fost construit în anul 1928, însă nu a fost sfințit până în prezent. Din 2007 Biserica a intrat într-un amplu proces de restaurare.

La slujba de astăzi a slujit, împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, un sobor alcătuit din 10 preoți și 2 diaconi, a declarat părintele Emanuel Inișca, parohul Bisericii din satul Petrești, filie a parohiei Glodghilești, județul Hunedoara: „În jurul orei 08:00 Preasfinția Sa s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Petrești. Slujba de târnosire a Sfintei Biserici a început în jurul orei 08:10 și s-a încheiat la ora 12:30. Au participat aproape 300 de credincioși. Noi suntem încredințați sufletește că am reușit să organizăm reparațiile și toate celelalte lucruri necesare pentru renovarea și restaurarea Sfintei Biserici. Nu aș fi reușit toate acestea fără ajutorul oamenilor cu suflet mare cărora le-am mulțumit astăzi”.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie se va afla mâine, 25 iulie, în mijlocul credincioșilor din filia Bocșa mică a parohiei Hondol, din Protopopiatul Deva, unde va săvârși târnosirea Bisericii nou construită din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente