Biserica din Parohia Pechea III a fost sfințită

Credincioșii din Parohia gălățeană Pechea III, Protopopiatul Covurlui, s-au bucurat duminică 27 mai 2012 să participe la sfințirea bisericii din localitate, cu hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’.

Slujba a fost săvârșită de către Înalt Preasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum ne informează Ziarul Lumina. Din soborul care l-a înconjurat pe IPS Casian au făcut parte preoți din Administrația eparhială și din parohiile învecinate, iar numărul credincioșilor a fost impresionant, fiind prezenți și din alte localități.

Douăzeci de bolnavi internați în Centrul Medico-Social din Pechea au fost și ei ajutați să participe la acest eveniment de suflet, iar copiii cooptați în programul cathetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ au venit la slujbă îmbrăcați în frumosul port popular al Covurluiului, iar după Sfânta Liturghie au oferit un deosebit spectacol artistic, după care au intrat într-un dialog deschis cu IPS Părinte Casian pe tema Sfântului Maslu și a îngrijirii bolnavilor. Au fost răsplătiți cu pachete de fructe, dulciuri, cărți de rugăciuni și iconițe.

Preotul paroh Ion Lungeanu a primit din partea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian distincția bisericească de sachelar, iar credincioșii și autoritățile care au contribuit la înfrumusețarea sfântului lăcaș de cult au primit diplome. Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala agapă creștinească, membrii Consiliului și Comitetului parohial pregătindu-se pentru 1.000 de persoane, atât credincioși participanți, cât și persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei. Parohia a fost înființată la 1 octombrie 1994, iar un an mai târziu, chiriarhul Dunării de Jos a așezat piatra de temelie pentru noua biserică. Între anii 1996 și 2007, cu binecuvântarea ierarhului locului și prin jertfa bunilor credincioși din tânăra parohie, dar și din istorica localitate Pechea, au fost realizate atât lucrările de zidire, cât și cele de înzestrare la interior cu sfintele odoare și mobilier liturgic.

Comentarii Facebook


Știri recente