Biserica din localitatea Putineiu, Episcopia Giurgiului și-a sărbătorit hramul

La Sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul Parohia Putineiu din Protopopiatul Giurgiu și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din localitatea Putineiu, jud. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a evidențiat viața și lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care însuși Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toți oamenii născuți din femeie și cel dintâi între Prooroci. Rostul lui Ioan, a arătat Preasfinția Sa, a fost nu numai pregătirea poporului pentru primirea lui Mesia, ci îndeosebi pentru a-L descoperi și a-L face cunoscut lui Israel. Predica lui privind toate clasele sociale avea un caracter profund social, urmărind curmarea nelegiuirilor, dând tuturor sfaturile necesare. Sfântul Ioan Botezătorul, simbolul martirilor și al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune și de pocăință, el rămânând în tradiția Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul nostru.

Totodată, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a evidențiat atât activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată de către părintele Nicolae Bogdan Ștefan, parohul bisericii, cât și implicarea deosebită de care au dat dovadă credincioșii în procesul de restaurare și consolidare a sfântului locaș.

La final, toți cei prezenți au primit, în semn de prețuire, pachete, iconițe și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente