Biserica din localitatea giurgiuveană Letca Nouă își va sărbători hramul

În ziua Praznicului Nașterea Maicii Domnului, sâmbătă, 8 septembrie 2012, numeroase biserici din Episcopia Giurgiului își sărbătoresc hramul, între acestea numărându-se și biserica Parohiei Letca Nouă din Protopopiatul Mihăilești, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, manifestările religioase închinate hramului sfântului locaș vor debuta vineri, începând cu orele 19.00, cu oficierea Vecerniei unită cu Litia și a Paraclisului Maicii Domnului. Sâmbătă, în ziua slăvitului praznic, manifestările religioase vor continua cu săvârșirea Sfintei Liturghii de Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Credincioșii prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să înalțe rugăciuni la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care se păstrează în sfântul locaș.

Biserica din satul giurgiuvean Letca Nouă a fost zidită între anii 1864 și 1867 mitropolitului Nifon Rusăilă. Ctitorul său, mitropolitul Nifon Rusăilă, a fost un ierarh de seamă al Țării Românești, la început stareț al Mănăstirii Cozia, apoi vicar al Mitropoliei Ungrovlahiei (1841) și mitropolit al Ungrovlahiei, iar de la 11 ianuarie 1865, „mitropolit primat’ al României, așa cum a păstorit până la moarte. A fost un ierarh darnic și cu aplecare spre zidirea și refacerea lăcașurilor de cult și a ansamblurilor monahale, refăcând pe cheltuiala sa și Mănăstirea Zamfira, și Schitul Cetățuia din Râmnicu-Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente