Biserica din Glod, județul Alba, a fost sfințită

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a sfințit biserica cu hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail’ din localitatea Glod, județul Alba, unde este paroh părintele Cosmin Voinea, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Ierarhul a fost însoțit de părintele Ilarie Moldovan, inspector eparhial. La biserică s-a lucrat de 20 de ani așa cum ‘se lucrează și pe teren misionar, și în plan administrativ și lucrările au ajuns la final’, a spus pr. Cosmin Voinea.

În 1990, după o lungă perioadă în care Parohia Glod nu a avut preot paroh, aproape 40 de ani, părintele stareț de la Mănăstirea Afteia a început lucrarea misionar-duhovnicească. Părinții care au urmat, pornind de la această temelie, pusă de părintele Ioan, starețul Mănăstirii Afteia, împreună cu credincioșii, au înfrumusețat biserica. Din 2005, sub păstorirea pr. Lucian Aurel Bâlc, biserica a intrat în ample lucrări de restaurare. S-a reparat exteriorul, iar interiorul a fost împodobit cu o frumoasă pictură în stil neobizantin. ‘În 2010, din mila lui Dumnezeu, lucrările s-au terminat’, a precizat pr. paroh Cosmin Voinea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…