Biserica din Cujmirul Mic a fost resfințită

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a resfințit ieri, 14 mai 2011, biserica cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Cujmirul Mic, filie a parohiei Aurora, informează episcopiaseverinului.ro.

Tot acum noua clopotniță a bisericii a primit binecuvântarea chiriarhului mehedințean.

După Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată împreună cu un alai de preoți și diaconi, Părintele Episcop i-a oferit preotului paroh Alexandru Căpățână distincția sacerdotală de sachelar pentru buna activitate în ogorul Domnului, potrivit gramatei cu nr. 16 din 14 mai 2011.

Părintele paroh, Alexandru Căpățână a trasat în linii mari istoricul sfântului lăcaș, precum și îmbunătățirile aduse prin împreuna lucrare cu credincioșii filiei: ,,Locașul de cult a fost sfințit în anul 1907. Începând cu anul 1994 s-a purces la realizarea unor lucrări de renovare: s-a înlocuit învelitoarea și s-a așezat o tablă nouă, s-a refăcut la exterior unde au fost pictate 2 icoane (icoana hramului și icoana Sfinților Apostoli Petru și Pavel), s-a amenajat curtea interioară, s-a renovat catapeteasma, s-au cumpărat podoabe pentru săvârșirea slujbelor și s-a construit o nouă clopotniță. În toate demersurile noastre am fost sprijiniți de credincioșii și enoriașii noștri, care și-au dat măsura credinței și prin înfrumusețarea Casei Domnului. Ne bucurăm să avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte, și îi mulțumim pentru îndemnurile pe care ni le-a dat pentru a ajunge la această încununare a strădaniilor noastre.”

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor despre necesitatea și bucuria existenței unei sfinte biserici, loc de tămăduire sufletească și trupească: „Deși au trecut peste 100 de ani de la ridicarea acestui sfânt lăcaș de închinare,observăm că s-a păstrat bine prin purtarea de grijă a slujitorilor și credincioșilor al căror nume s-a scris în cartea veșniciei. Să reținem că glasul clopotului care ne cheamă la Liturghie este glasul lui Dumnezeu, Care ne cheamă la Împărtășire și la comuniune. Dumnezeu aduce duhul păcii, al dragostei și al buneivoiri peste cei care se adună în numele lui și împlinesc poruncile dragostei față de aproapele. Să ne învrednicească Dumnezeu de sănătate, ca să trăim o viață frumoasă în Duh, aproape de El și de biserica Sa, iubindu-ne unii pe alții după cuvântul Domnului Hristos.”

Comentarii Facebook


Știri recente