Biserica din cartierul Alexandru cel Bun din Iasi cu hramul Nasterea Maicii Domnului isi va sarbatori astazi primul hram.

Alaturi de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, Biserica din Cartierul Alexandru cel Bun din Iasi mai are ca hramuri sarbatorile Sfintilor Ilie si Nectarie Vindecatorul de boli.

Parohia a fost infiintata, la cererea credinciosilor, in anul 1995. Lucrarile la actuala biserica au inceput in anul 1996, actualmente constructia fiind realizata pana la nivelul boltilor.

Mai multe amanunte despre acest sfant lacas de inchinaciune inchinat Nasterii Maicii Domnului, Sfantului Ilie si Sfantului Nectarie, Vindecatorul de boli ne-a oferit Parintele Paroh Petru Lehaci: ‘Constructia Bisericii inchinata Nasterii Maicii Domnului, Sfantului Ilie si Sfantului Nectarie, Vindecatorul de boli a inceput cu punerea pietrei de temelie si slujba de Sfintire a locului la data de 9 septembrie 1996, prilej cu care Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a adus bucurie credinciosilor din Cartierul Alexandru cel Bun, un cartier sarac, dar cu oameni muncitori. Lucrarile de constructie au inceput dupa anul 2000, timp in care s-au adunat materialele de constructie necesare zidirii acestui sfant locas de inchinaciune. In momentul de fata am ajuns sa zidim turla principala a bisericii care are dimensiuni de catedrala. Speram ca in aceasta toamna sa ajungem sa finalizam acoperisul bisericii. De asemenea, incercam sa facem un efort deosebit pentru a aduce geamurile si usile la biserica. Toate aceste lucrari nu le purtem face decat cu sprijinul si ajutorul financiar al credinciosilor si al altor oameni de buna credinta care iubesc aceasta biserica. Intr-un stadiu avansat al lucrarilor se afla si mobilierul bisericii: catapeteasma si stranile.’

De asemenea, Parintele Paroh Petru Lehaci ne-a vorbit si despre programul liturgic care se va oficia cu ocazia hramului Nasterii Maicii Domnului: ‘In ceea ce priveste hramul propriu-zis al bisericii, in ziua de 7 septembrie 2004, incepand cu orele 18.00, va avea loc slujba Vecerniei unita cu Litia la care vor participa un mare numar de preoti care vor veni de la conferintele anuale cu preotii ce se desfasoara in aceste zile la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau, pentru ca impreuna sa dam slava lui Dumnezeu si Sfintei Fecioare Maria. In ziua de 8 septembrie a.c. asteptam pe toti credinciosii din aceasta parohie si nu numai pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii ce se va savarsi in cinstea marii sarbatori a Nasterii maicii Domnului.’

Comentarii Facebook


Știri recente