Biserica din Căpățânești, județul Buzău, a fost resfințită

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat astăzi, 31 octombrie, slujba de resfințire a Bisericii din Parohia Căpățânești, Protoieria Mărăcineni, județul Buzău, informează TRINITAS TV. Chiriarhul locului a săvârșit apoi Sfânta Liturghie, în locul special amenajat din curtea lăcașului de cult.

„Părintele Lucian Dorian este astăzi la a cincea sfințire. El a mai construit trei Biserici și a mai refăcut și consolidat două, pe care le-a împodobit cu pictură, aceasta fiind ultima”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Lucrările de la biserica parohială au fost susținute financiar de către credincioșii din localitate, precum și de către autoritățile locale.

Tot astăzi, la ora prânzului, Înaltpreasfinția Sa a oficiat, în Catedrala arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău, un parastas pentru membrii Coralei eparhiale mutați la Domnul.

Momentul de astăzi a marcat și împlinirea a 150 de ani de la înființarea acestei corale de către vrednicul de pomenire episcop Dionisie Romano al Buzăului.

Comentarii Facebook


Știri recente