Biserica din campusul studentesc iesean ‘Tudor Vladimirescu’ isi sarbatoreste hramul

Astazi, Biserica Ortodoxa il sarbatoreste pe Sf. Mucenic Iulian din Tars, sfant care este ocrotitorul paraclisului din complexul studentesc ‘Tudor Vladimirescu’, din Iasi. Paraclisul a fost sfintit in anul 2004, in cadrul unei slujbe oficiate de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. In prezent, se afla in plina derulare lucrarile de ridicare a bisericii mari. Despre stadiul lucrarilor ne-a vorbit parintele paroh Florin Chirila, inspector bisericesc in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Cu ajutorul lui Dumnezeu, stadiul lucrarilor noastre a avansat. Am turnat betonul la balcoane, la cafas si am ajuns la peste 3 metri inaltime, la a doua centura, si ii multumim lui Dumnezeu si sfintilor ocrotitori care ne-au ajutat sa ajungem intr-un timp atat de scurt la acest stadiu al lucrarilor. Dupa sarbatoarea hramului vom continua lucrarile de zidarie pana la a treia centura si, totodata, vom lucra la fasonarea si montarea fierului si apoi la turnarea urmatoarei centuri. Credem ca pana la cel de-al doilea hram, sarbatoarea Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil, ajungem sa turnam si urmatoarea centura si sa ne apropiem de bolti’.

Paraclisul din complexul studentesc ‘Tudor Vladimirescu’ din Iasi se adreseaza in primul studentilor, in acest sens parintele Florin Chirila spunandu-ne faptul ca ‘studentii sunt foarte bucurosi ca au o biserica in campus. Participa intr-un numar mare duminica, la Sf. Liturghie, miercuri seara la paraclisul Maicii Domnului si vinerea la Taina Sf. Maslu. Biserica este deschisa de dimineata pana seara si atunci cand se duc spre facultate sau cand se intorc intra in sfantul lacas, se roaga si aprind o lumanare. De altfel, in numeroase randuri au participat la lucrarile de ridicare a bisericii, la transportul materialelor si chiar la actiunile umanitare organizate de parohia noastra’.

De asemenea, parintele Florin Chirila ne-a spus si care a fost programul liturgic cu ocazia hramului de astazi: ‘Ieri, de la ora 17.00, a fost oficiata slujba Vecerniei unita cu Litia. La sfarsitul acesteia, in jurul orei 19.00, a sosit si IPS Mitropolit Daniel, care a tinut un cuvant de invatatura si i-a binecuvantat pe tineri. Astazi, de la ora 08.00 am oficiat slujba Utreniei urmata de Sf. Liturghie. La finalul slujbelor, credinciosii au primit pachete cu hrana, in semn de multumire catre Dumnezeu si pentru ca Sf. Iulian din Tars, ocrotitorul bisericii noastre, sa trimita aici oameni cu suflet mare si harnici, pentru a termina cat mai repede biserica din campusul universitar ‘Tudor Vladimirescu’.

Comentarii Facebook


Știri recente