Biserica din Bistra, județul Neamț a fost sfințită

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat astăzi, 25 septembrie, slujba de sfințire a Bisericii „Înălțarea Domnului” din satul Bistra, comuna Bicazul Ardelean, județul Neamț. La acest eveniment au participat peste 2000 de credincioși veniți din toate zonele țării, și de asemenea numeroși preoți din ținutul Neamțului.

După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a adresat un cuvânt de învățătură, vorbind celor prezenți despre scopul zidirii de noi biserici: „Zidirea unei biserici nu are alt scop decât acela de a mărturisi lumii că Hristos a Înviat din morți. Biserica este înălțată pentru a-i chema pe oameni să conștientizeze faptul că nu moartea nu are ultimul cuvânt, că Învierea Domnului Iisus Hristos, propovăduită de fiecare slujbă a Bisericii și în fiecare zi a anului”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Andrei Armanu, parohul bisericii din Bistra a fost hirotesit întru iconom stavrofor. Biserica „Înălțarea Domnului” din Bistra, județul Neamț are câteva caracteristici aparte. Construcția bisericii a fost făcută printr-un procedeu modern – sistemul amvic și, de asemenea, catapeteasma este deosebită, fiind realizată din zid pictat pe interior, iar la exterior fiind placata cu lemn aurit.

Comentarii Facebook


Știri recente