Biserica de lemn din Parausani-Valcea, declarata monument istoric, va fi resfintita sambata 30 octombrie.

Sambata 30 octombrie a.c., Prea Sfintia Sa Gherasim, Episcopul Ramnicului, va oficia, in fruntea unui sobor de 20 de preoti, slujba religioasa de resfintire a Bisericii “Sfantul Ierarh Nicolae” din satul Parausani, comuna Livezi, judetul Valcea. Biserica de lemn “Sfantul Ierarh Nicolae” din Parausani a fost construita in jurul anului 1659 si declarata monument istoric in anul 1963. Ea a fost renovata pentru prima data in 1753 de Nicolae Zugravu si calugarita Monafia, iar slujba de resfintire de sambata se datoreaza incheierii lucrarilor de restaurare. Dupa cum ne-a declarat preotul paroh Emanuil Barbut, printre cei care au trecut pragul micutei biserici din Parausani de-a lungul timpului, s-a numarat si conducatorul Revolutiei de la 1821, Tudor Vladimirescu.

La slujba de resfintire au fost invitati reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene, personalitati ale satului si judetului si sunt asteptati peste 400 de credinciosi din localitate si zonele invecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…