Biserica de lemn a Mănăstirii Nicula în lista monumentelor istorice

Biserica de lemn a Mănăstirii Nicula ar putea fi inclusă în lista monumentelor istorice. Direcția pentru Culte Cluj va începe, anul acesta, procedurile necesare în această privință, proceduri care, potrivit specialiștilor în domeniu, nu necesită mult timp. Astfel, bisericuța datată din anul 1770, va putea fi conservată și restaurată.

Pe lângă includerea lăcașului în lista monumentelor istorice, direcția are și alte proiecte pentru 2011, și anume renovarea unor biserici care deja sunt monumente istorice. Un exemplu ar fi biserica din Aschileul Mic, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, șeful Direcției pentru Cultură, Culte și patrimoniu național Cluj, Leonard Horvath.

„Este o biserică din secolul XVIII, o biserică de lemn a cărui pictură a suferit din acest punct de vedere o degradare și ar merita să fie refăcută, lemnul tratat ca biserica să reziste și de acum în acolo. Dacă în urmă cu un secol bisericile de lemn, atunci când se construia alta nouă, erau arse, acum se pare că noi încercăm să le punem la adăpost pentru că este un lucru benefic pentru județul Cluj și pentru memoria colectivă locală, pentru turismul local și cultural și pentru spiritualitatea românilor”, a spus Leonard Horvath.

Comentarii Facebook


Știri recente