Biserica de la Foișorul de Foc va fi resfințită

Patriarhul României va resfinți duminică Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon-Foișorul de Foc din Capitală, în urma lucrărilor de reabilitare ce au avut loc după incendiul de luni seara care a afectat sfântul lăcaș. În aceste zile, echipe de muncitori au lucrat în ture pentru a pregăti biserica pentru evenimentul de duminică.

„Din cauza apei toată instalația electrică a intrat în scurtcircuit și am fost nevoiți să o schimbăm pe toată. Sus la cupolă unde a avut loc incendiul am bătut astereala, iar acum se lucrează la tablă. S-au adus și candelabrele ca să le montăm și se lucrează și la parchet pe care le astăzi le finalizăm, urmând ca mâine să facem curățenie pentru ca sâmbătă și duminică să fie biserica terminată pentru slujire”, a spus Ing. Ștefan Cliseru, coordonatorul lucrărilor.

Cu toate că lăcașul de cult a fost destul de afectat de incendiul de luni, activitățile culturale și sociale sunt continuate în parohie, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la Biserica Sfântul Pantelimon.

Activitățile diverse care se desfășoară în cadrul parohiei au rolul de a veni în sprijinul persoanelor în vârstă și de a educa generația tânără.

„Avem proiecte atât pentru tineri cât și pentru persoane vârstnice. În primul rând aș menționa Școala de Duminică care se desfășoară în cadrul proiectului Sfântului Pantelimon și prin care încercăm să devină un proiect mai amplu. De asemenea, încercăm să facem misiune în cadrul acestui proiect prin teatru religios, dar în același timp continuăm și proiectul catehetic Hristos Împărtășit Copiilor. Este un proiect care se adresează copiilor și, mai nou, încercăm să-i apropiem pe acești copii de bătrânii din parohie. Duminica, în cadrul acestui proiect, după Școala de Duminică tinerii de la biserica noastră merg și ajută bătrâni din parohie. Ne dorim ca această coeziune dintre tinerii și vârstnicii parohiei să crească, să fie cât mai mulți bătrâni susținuți de familiile tinere din parohie, în sensul să se ajute reciproc”, a mai precizat părintele Bogdan Teleanu.

La reamplasarea și curățarea obiectelor din biserică au participat în toate aceste zile numeroși enoriași, precum și alte persoane din București care au dorit să își ofere ajutorul.

Comentarii Facebook


Știri recente