Biserica de la Anghelești – Vâlcea, restaurată la Muzeul Satului Vâlcean

În ziua în care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, astăzi, 16 noiembrie 2012, la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a avut loc inaugurarea bisericii de lemn cu hramul „Sfântul Nicolae” și intrarea acesteia în circuitul muzeal, după strămutarea ei din comuna Pietrari, sat Anghelești, județul Vâlcea, a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

Bisericuța, monument istoric, datată din anul 1655, a fost strămutată de pe amplasamentul său din satul Anghelești-Pietrari, la Muzeul Satului din Bujoreni și restaurată între anii 2009-2012.

Evenimentul organizat de către Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea și Fundația Har, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost marcat de săvârșirea unei slujbe de mulțumire și binecuvântare a lucrărilor de strămutare și remontare a bisericii, săvârșită de un sobor de preoți condus de Părintele Constantin Cârstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La manifestare au luat parte Ing. Emilian Frâncu, Primar Râmnicu Vâlcea, Prof. drd. Florin Epure, director Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Vâlcea, Prof. dr. Alexandru Nancu, director Fundația Har, Prof. arheolog Claudiu Aurel Tulugea, director Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Prof. dr. Ionuț Dumitrescu, șef secție Muzeul Satului Vâlcean Bujoreni, precum și alte oficialități de stat, locale și centrale, personalități ale culturii vâlcene, preoți și credincioși din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente