Biserică de enorie pentru credincioșii din Băile Felix

Credincioșii din localitatea Băile Felix, județul Bihor, vor avea un nou lăcaș de cult. Miercuri, 14 septembrie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru noua biserică, de enorie, din Băile Felix, cu hramurile Schimbarea la Față a Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, după cum ne informează Pr. Silviu Dobai.

După Sfânta Liturghie, oficiată în biserica de lemn, monument istoric, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, soborul de ieromonahi, preoți, ierodiaconi și diaconi, în frunte cu Ierarhul, au străbătut în procesiune drumul de la biserica de lemn la locul unde s-a oficiat slujba sfințirii pietrei de temelie pentru noua biserică. După citirea hrisovului îndătinat, de către Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, preotul paroh Vasile Bara a ținut să aducă alese mulțumiri Întâistătătorului Eparhiei Oradiei, dar și oficialităților locale pentru sprijinul acordat.

La finalul momentului sfințitor, Preasfinția Sa a arătat, în cuvântul său, că „o nouă biserică înseamnă un loc unde credincioșii vin să fie mai aproape de Dumnezeu, un loc al binecuvântării care ne invită pe toți la rugăciune neîncetată, la smerenie și răbdare, unde primim har, putere și pace sfântă, dar și o nouă cetate de apărare a credinței.”

„Așezând noua biserică și sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nectarie, nădăjduim ca rugăciunile acestui sfânt taumaturg să aducă multă binecuvântare pentru enoriașii parohiei Băile Felix, dar și vindecare și mângâiere celor care vor veni, și de acum înainte, în această stațiune să își îngrijească sănătatea”, a mărturisit Preasfințitul Părinte.

În localitatea Băile Felix, cunoscută în întreaga lume datorită stațiunii balneo-climaterice cu același nume, nu a existat niciodată o biserică de enorie. În ultimii ani, odată cu dezvoltarea urbană a Oradiei, alături de casele vechilor săteni, zeci de case au fost ridicate aici, mulți dintre locuitorii metropolei de pe malurile Crișului Repede preferând să se mute în acest loc minunat înconjurat de păduri și verdeață. Astfel că, zidirea unei biserici parohiale pentru această comunitate a apărut ca o necesitate pastoral-misionară deosebit de importantă. La inițiativa Chiriarhului locului a luat ființă parohia Băile Felix, iar tânărul preot Vasile Bara a fost însărcinat să coordoneze lucrările de construcție a noii biserici, ce va copia, la scară redusă, planul arhitectural al bisericii Mănăstirii Cozia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…