Biserica ‘Buna-Vestire’ din Municipiul Piatra Neamt isi praznuieste maine cel de-al doilea hram.

Biserica ‘Buna-Vestire’ din Cartierul Sarata din Municipiul Piatra Neamt isi praznuieste maine cel de-al doilea hram, ‘Sfantul Dimitrie – Izvoratorul de Mir’.

In acel loc a existat inainte o biserica de lemn de dimensiuni mult mai mici. La data de 21 aprilie 1990 s-a pus piatra de temelie a bisericii actuale in prezenta Prea Sfintitului Pimen, pe atunci loctiitor al Mitropolitului Moldovei si Sucevei. Biserica a fost terminata in anul 1994 si sfintita la data de 23 octombrie 1994.

Parintele Paroh Constantin Capsa ne-a vorbit despre acest sfant lacas si despre invitatii care vor lua parte la acest hram: ‘Din luna octombrie a anului 1994, la biserica s-au efectuat lucrari de tencuiala in exterior si interior. De asemenea, s-a reusit pictarea pe interior a bisericii, renovarea casei praznicare si a casei parohiale. La aceasta biserica, maine este un eveniment deosebit deoarece in ziua de praznuire a patronului si ocrotitorului ei, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir, se implinesc 10 ani de la sfintirea bisericii. In aceasta seara, la orele 17.00 se va oficia slujba Vecerniei cu Litia. Maine, se va savarsi slujba Utreniei, slujba Sfintei Liturghii si o slujba de Pomenire a ctitorilor care au trecut la Domnul in decursul celor 10 ani de cand s-a sfintit. Mai multe amanunte despre biserica se pot afla pe pagina de Internet www.bunavestire.as.ro.’

Comentarii Facebook


Știri recente