Biserica Barnovschi din Iasi isi serbeaza astazi cel de-al II-lea hram: Sfintii, Dreptii si Dumnezeiestii Parinti Ioachim si Ana.

Biserica Barnovschi din Iasi, cu ocazia hramului celui de-al II-lea: a Sfintilor, Dreptilor si Dumnezeiestilor Parinti Ioachim si Ana, sarbatoreste si 371 de ani de la martiriul domnitorului moldovean Miron Barnovschi. Biserica este ctitorita de domnitorul Miron Barnovschi, anul acesta implinindu-se 370 de ani de la martirizarea lui de catre turci.

Mai multe amanunte despre ctitor si despre fosta Manastire Barnovschi ne-a oferit Parintele Dumitru Nichifor, paroh al Bisericii Barnovschi: ‘Ctitorul acestei biserici este domnitorul moldovean Miron Barnovschi care a domnit intre anii 1626-1629. El a fost decapitat la Constantinopol pe data de 2 iulie 1633. Anul acesta se implinesc 371 ani de la martiriul lui. Biserica aceasta si fosta manastire Barnovschi a fost pentru o vreme resedinta Patriarhului in Orient in trecere prin Iasi. Aici a fost si o puternica Scoala pentru fiii de domn si pentru copiii marilor boieri Moldova.’

Pentru cei care vor sa participe la hramul Bisericii Barnovschi mentionam ca aceasta se afla in Centrul Civic al orasului Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente