Biserica Banu din Iași va fi resfințită

Unul dintre cele mai frumoase obiective religioase din centrul Iașiului, Biserica Banu, va fi resfințit duminică, 14 octombrie 2012, de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, informează TRINITAS TV.

Lăcașul de închinăciune a fost reconsolidat și restaurat în numai 20 de luni, biserica fiind anul trecut în pericol de prăbușire.

Biserica Banu este un important monument istoric si de arhitectura al Iașiului, atestată documentar din anul 1638 in perioada domniei lui Vasile Lupu.

Pe locul actualei biserici au fost ridicate in trecut alte lăcașuri de cult, in 1560, 1638 si 1702. Actuala biserica a fost înălțată la 1800.

La subsol vor fi amenajate în viitor o sala de expoziții, un mic muzeu și o bibliotecă. De asemenea, în partea de vest va fi construit un parc, iar dinspre strada Lăpușneanu va fi amenajată o esplanada pentru accesul vizitatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…