Biserica alături de copiii săraci, la Sibiu

Aproape 3oo sute de elevi sibieni vor avea șansa, anul viitor, să mănânce la cantina școlii, la un sfert din costul de la un restaurant obișnuit. De asemenea, o treime dintre ei vor putea chiar să mănânce gratis. Aceasta mulțumită unei investiții de 135.000 de euro pe care o va face Mitropolia Ardealului în amenajarea primei cantine sociale școlare din Sibiu, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Județean.

Declarația a fost făcută de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Potrivit Înaltpreasfinției Sale, Mitropolia se va implica și în promovarea conceptului de școală după școală, care va fi pus în aplicare, mai întâi, la Școala Nr. 15 din oraș.

Părintele Mitropolit a explicat că se urmărește ca, anul viitor să se ofere, zilnic, unui număr de o sută de copii săraci, cel puțin o masă caldă la această cantină, pentru a-i împiedica să abandoneze cursurile.

„Vom deschide o cantină socială, o cantină școlară. Vor putea lua masa toți copiii de aici, dar vom putea duce și în afară, vom primi și pe alți elevi. Vom încerca să promovăm ideea aceasta de Școală după școală. Noi avem oameni credincioși, voluntari și foarte bine pregătiți care pot să ofere o oră, două-trei, pentru niște copii necăjiți, care nu au condițiile necesare ca să-și pregătească temele pentru a doua zi”, a precizat Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului pentru Radio Trinitas.

Comentarii Facebook


Știri recente