Biserica alături de cei în suferință

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, joi, 21 iunie 2012, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei au avut misiunea de a împărți 30 de pachete persoanelor de la Asociația Handicapaților Neuromotor Sever Oradea, după cum ne informează Pr. Silviu Dobai.

Evenimentul s-a desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, reprezentat prin pr. inspector Florin Negruțiu, și a fost intitulat „Masa pe roți”, o manifestare prin care s-a dorit oferirea unei mese calde, la domiciliu, persoanelor cu dizabilități. Au participat zece membri ai A.F.O.R.E.O. și zece cadre didactice de la diferite unități de învățământ Oradea.

„Este una din acțiunile pe care le desfășurăm în această perioadă, pentru că anul în care ne aflăm este dedicat, la nivelul Patriarhiei Române, Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, motiv pentru care dorim să ne arătăm și noi grija față de aceste persoane aflate în suferință”, a declarat doamna Viorica Cherteș, predinte A.F.O.R.E.O.

Fondurile necesare pentru desfășurarea acestei activități filantropice au fost colectate din taxa de înscriere la Simpozionil Național „Roman Ciorogariu” – Spirit european, ediția a V-a, care a avut ca temă „Vocația socială a instituțiilor educaționale și religioase”, desfășurat în data de 15 iunie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente