Biserica alături de cei în nevoi

Copiii de la Centrul de pedagogie curativă și terapie socială ‘Corabia’, unde sunt copii afectați de sindromul Down, autism și alte probleme de sănătate, severe și asociate, au simțit bucuria venirii primăverii prin acorduri armonioase. ‘În prima zi a primăverii, copiii cu suflete nobile de la Centrul de pedagogie curativă și terapie socială ‘Corabia’ au fost mângâiați prin armonia sunetelor de nai, pian, chitară și clarinet, de talentații elevi ai Colegiului Național de Arte ‘Dinu Lipatti’ din București, coordonați fiind de profesorii lor’, a precizat pentru Ziarul Lumina pr. Liviu Mihai Dinu, profesor de religie la Centrul ‘Corabia’.

De asemenea, cea de-a doua zi a Mărțișorului a constituit prilej de încântare pentru sufletele nobile ale vârstnicilor internați la Centrul Medico-Social „Sfântul Luca”, din București, sector 4. Pentru câteva minute, Capela amenajată în sala de mese a Centrului Medico-Social „Sfântul Luca”, a devenit sală de spectacol, în cadrul căruia vârstnicii au simțit adierea primăverii prin armonia instrumentelor mânuite cu măiestrie de elevii Colegiului Național de Muzică „Dinu Lipatti”. Nu doar bătrânii Centrului Medico-Social „Sfântul Luca” s-au lăsat încantați de această minunată armonie, ci și personalul angajat al instiuției.

Recitalul vocal-instrumental „Sunete în dar” este rod al parteneriatului educațional-umanitar, încheiat între Colegiul Național de Muzică „Dinu Lipatti”, reprezentat prin Prof. Dr. Georgeta Băcioiu și Prof. Dr. Rodica Dănceanu, și Capela Centrului Medico-Social „Sfântul Luca”, reprezentată prin PC Preot Liviu-Mihai Dinu, care are drept obiectiv colaborarea între cele două instituții în vederea organizării stagiunii muzicale „Sunete în dar” la sediul Capelei CMS „Sf. Evanghelist Luca”.

În urma recitalului, elevii au împărțit, ca dar, fiecărei doamne asistată social și medical în cadrul Centrului, și câte un fruct, împletind astfel milostenia sufletească cu cea trupească.

‘Nu doar bătrânii Centrului medico-social ‘Sfântul Luca’ s-au lăsat încântați de această minunată armonie, ci și personalul angajat al instituției. Acest moment le-a adus pe chipuri bătrânilor asistați medico-social nădejdea că nu sunt singuri și părăsiți, uitați și abandonați, în lipsuri și în nevoi. În încheierea recitalului, ca formă concretă de manifestare a compasiunii și respectului față de vârstnici, acești minunați copii au împărțit daruri doamnelor, alături de un gând bun’, a adăugat pr. Liviu Mihai Dinu.

Între Centrul ‘Corabia’, Centrul ‘Sfântul Luca’ și Colegiul Național de Arte ‘Dinu Lipatti’, prin grija preotului Liviu Mihai Dinu, s-a încheiat un parteneriat educațional-umanitar ‘Sunete în dar’, prin care se vor organiza recitaluri vocal-instrumentale cu prilejul sărbătorilor religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente