Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ploiești va fi sfințită de Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va săvârși, duminică, 27 mai 2012, slujba de sfințire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Ploiești (cartierul Nuci).

Construcția bisericii a fost realizată după proiectul Arhitectului Tiberiu Cosambescu, între anii 2003-2010, cu ajutorul oamenilor din municipiul Ploiești și nu în ultimul rând cu sprijinul enoriașilor.

Biserica a fost împodobită ulterior cu pictură în tehnica fresco de către pictorul bisericesc Nichita Ion. Din punct de vedere arhitectonic, biserica respectă caracteristicile bizantine și tradiția ortodoxă având plan treflat, cu dimensiunile de 23 x 15 m. Turnul naosului este prevăzut cu o bază pătrată, la cota 9,5 m, are formă octogonală și se termină cu o calotă sferică la cota 16 m.

La exterior, biserica este tencuită cu praf de marmură și placată cu cărămidă aparentă în câmp vertical. Catapeteasma bisericii, împreună cu tot mobilierul, au fost realizate de meșteri populari din Târgu-Neamț și respectă tradiția ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente