Biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Hândrești, județul Iași a fost resfințită

Peste 1000 de credincioși au participat astăzi, 21 august, la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, după cum informează Constantin Ciofu, Redactor „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

După întâmpinarea Preasfințitului Calinic Botoșăneanul de soborul de preoți și numărul mare de credincioși a început slujba resfințirii mai întâi la exterior, iar apoi la interior. Cu acest prilej a fost adusă de la Catedrala mitropolitană din Iași racla ce adăpostește părticele din moaștele mai multor sfinți ai Bisericii noastre.

La final, părintele paroh Dan Turcu a citit Hrisovul de sfințire în care a amintit faptul că biserica Parohiei Hândrești a beneficiat în ultimii ani de ample lucrări de reconsolidare și restaurare: a fost realizată o nouă turlă, a fost montat acoperiș în stil ștefanian cu tablă de cupru, au fost refăcute bolțile și s-a pictat interiorul.

Părintele Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani a citit textul distincției de vrednicie prin care părintele paroh Dan Turcu a primit rangul de iconom stavrofor. A urmat oferirea de distincții de vrednicie mai multor persoane care au sprijinit lucrările la biserica Parohiei Hândrești.

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul a adresat, apoi, un cuvânt de învățătură în care a explicat rânduiala sfințirii unei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente