Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Dobreni, Protopopiatul Piatra Neamț a fost resfințită astăzi de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a resfințit astăzi, 2 mai, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Dobreni, Protopopiatul Piatra Neamț. La slujba de resfințire au participat câteva sute de credincioși, informează Radio TRINITAS.

Slujba a fost urmată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a vorbit credincioșilor despre principalele lucruri pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos le așteaptă de la fiecare dintre noi: „În primul rând Dumnezeu cere de la noi credință, nădejde și dragoste. Acesta este întreitul izvor pe care Dumnezeu îl așteaptă de la noi. De asemenea, Dumnezeu așteaptă de la noi rugăciune, smerenie și duh de jertfă, acestea fiind alte preizvoare de apă prin care buzele însetate ale Dumnezeului-Om Iisus Hristos le așteaptă de la noi. Și în al treilea rând, un alt întreit izvor, Dumnezeu așteaptă de la noi post, spovedanie și Liturghie. Toate acestea pot fi cuprinse în porunca dată de Mântuitorul Hristos, dată de fapt de Dumnezeul Vechiului Testament: ‘Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot cugetul tău și din tot sufletul tău și așișderea să iubești și pe aproapele tău’.”

Comentarii Facebook


Știri recente