Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Iasi isi sarbatoreste cel de-al doilea hram

Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din cartierul iesean Galata isi sarbatoreste astazi cel de-al doilea hram, si anume Sf. Cuv. Teodora de la Sihla. Lucrarile de constructie a acestui sfant lacas au inceput in anul 1990, in prezent aflandu-se in stadiul de finzalizare. Parintele Mircea Stoleriu, parohul bisericii, ne-a spus ca ‘Biserica Adormirea Maicii Domnului din cartierul Galata are ca cel de-al doilea hram si pe Sf. Cuvioasa Teodora, pe care astazi am serbat-o. Ea nu are o istorie lunga. Este o biserica inca in constructie. A inceput a se zidi in 1990 si in acest moment, din punct de vedere al structurii, ea este terminata, in sensul ca s-a pus in mare parte si acoperisul de tabla, interiorul este terminat si pregatit pentru pictura, urmeaza sa punem in biserica marmura, o parte din geamuri, si urmeaza sa continuam tencuielile exterioare, pentru ca apoi sa vina si momentul sfintirii bisericii’.

Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din cartierul iesean Galata este cunoscuta prin numeroasele activitati social-culturale: ‘In fiecare sambata avem o masa pe care o oferim celor care vin aici, la parohie, aproximativ 150 de portii, si pentru cei care sunt bolnavi sau care nu se pot misca le ducem masa acasa. Pentru tineri am facut seri speciale de meditatie si rugaciune, am facut si o asociatie a studentilor si mereu avem astfel de seri de meditatie, de rugaciune, sau activitati concrete prin care tinerii sunt capacitati la a se exersa duhovniceste, participand la diverse activitati ale bisericii. Pentru toti credinciosi avem lunar convorbiri spirituale, adica intalniri in biserica, in cadrul carora noi stabilim mai intai o tema, invitam un conferentiar sau doi, si discutam teme de mare actualitate. De asemenea, in luna decembrie are loc si un simpozion sub genericul ‘Hristos – Calea, Adevarul si Viata’, anul acesta fiind cea de-a XI-a editie’.

Parintele paroh ne-a vorbit si despre cum a fost sarbatorit hramul bisericii: ‘Din anul 1996 slujim in demisolul bisericii, unde se savarseste Sf. Liturghie. Anul acesta, terminand o etapa de lucru foarte importanta, am reusit sa facem Sf. Liturghie sus, incat credinciosii s-au bucurat foarte mult, unii dintre ei vazand pentru prima data cum arata biserica. Ne-am bucurat mai mult de rezonantele spirituale’.

Comentarii Facebook


Știri recente