BISERICA ACȚIONEAZĂ ETIC ȘI PASTORAL, NU POLITIC

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În legătură cu articolul nesemnat intitulat „Cele 7 milioane de euro ale lui Onțanu scot Patriarhia din piața Universității” postat pe site-ul publicației online De Ce News, facem următoarele precizări:

Autorul anonim al articolului citează trunchiat și interpretează tendențios comunicatele de presă ale Patriarhiei Române, probabil cu scopul instrumentării lor politice partizane, anul 2012 fiind an electoral.

Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă față de problemele societății românești și factor al păcii sociale, Biserica este permanent alături de toți cei care trec prin momente dificile din cauza crizei economice prelungite, indiferent de opțiunile lor politice, așa cum, în ultimele săptămâni, i-a ajutat pe cei afectați de căderile abundente de zăpadă și de ger.

Așa cum s-a anunțat încă din data de 20 ianuarie 2012, la recenta ședință din 16-17 februarie 2012, Sfântul Sinod a discutat despre modul în care Biserica poate contribui mai mult la ajutorarea celor care suferă din cauza crizei economice. Astfel, s-a hotărât intensificarea operei social-filantropică a Bisericii în favoarea familiilor de vârstnici cu pensii mici, a familiilor sărace cu mulți copii și a persoanelor singure, sărace și bolnave. În același timp, Sfântul Sinod a hotărât ca Biserica să își reafirme dorința de intensificare a cooperării practice între unitățile bisericești ale Patriarhiei Române și autoritățile centrale și locale, ONG-uri și alte instituții publice cu scopul ajutorării urgente a celor săraci și neajutorați.

Regretăm că același autor dezinformează opinia publică atunci când afirmă că au fost alocate Patriarhiei Române 7 milioane de euro când, de fapt, în bugetul pe anul 2012 al Consiliului local al sectorului 2 din București, publicat pe site-ul oficial al Primăriei, este prevăzută suma de 30 milioane lei pentru sprijinirea cultelor religioase aflate în acest sector, adică nu numai a parohiilor ortodoxe pe care autorul, în mod tendențios, le confundă cu Patriarhia Română. În orice caz, în plan social Biserica acționează etic și pastoral, nu politic.

Comentarii Facebook


Știri recente