Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” – Titan din București își va serba hramul

Biserica Ortodoxă îi sărbătorește mâine, 1 iulie, pe Sfinții Mucenici, Doctori fără de arginți, Cosma și Damian, care au suferit martiriul în localitatea Cyr din Siria, în timpul persecuției lui Dioclețian de la începutul secolului al IV-lea. În țara noastră, ei sunt ocrotitorii Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” – Titan din Capitală, care își va sărbători mâine, cel de-al II-lea hram. Programul liturgic începe încă din această seară cu slujba Vecerniei, iar mâine slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal. Credincioșii se vor putea închina și unor sfinte moaște aduse special pentru această sărbătoare.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele paroh Mihai Stavără: „Cu prilejul hramului Bisericii noastre am primit în dar de la Parohia ‘Icoanei’ din București, fragmente din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, fragmente din moaștele sfinților 40 de mucenici și fragment din veșmântul Sfântului Ioan Iacob Hozevitul sau Românul”

Hramul Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian este purtat și de Biserica Institutului Clinic Fundeni, dar și de Biserica Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din Capitală.

Sfânta Liturghie va fi oficiată, aici, de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente