Birourile renovate din Palatul Patriarhiei au fost sfințite astăzi

Noile birouri recent renovate din Palatul Patriarhiei au fost sfințite astăzi, 22 aprilie. Aceste birouri aparțin celor 2 Episcopi Vicari patriarhali, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, și părinților consilieri și inspectori din cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Înalpreasfințitul Părinte Casian a spus cu această ocazie: „Când am intrat aici mi-am adus aminte de ceea ce era acum douăzeci de ani, când în cealaltă clădire s-a înfiripat un smerit Birou de Presă și Comunicare pe care îl conducea mai întâi Consilierul Patriarhal și apoi Episcopul Vicar și acum Preafericitul Patriarh Daniel. Cred că este cea mai bună mărturie a dinamismului, în același timp a vredniciei și a impulsului misionar pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a adus în Biserică”, informează TRINITAS TV.

Lucrările de reamenjare a noilor birouri au fost finalizate în 3 luni.

De asemenea Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a spus: „Ne amintim că încă în 24 octombrie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh a inaugurat și sfințit birourile de alături. După aceea, având în vedere că Patriarhia s-a îmbogățit spre binele tuturor cu încă un Ierarh Vicar Patriarhal, în persoana Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, a fost nevoie de anumite lucrări de amenajare a spațiului de la etajul acestei clădiri. Așa încât, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin sprijinul unor oameni generoși, unor oameni credincioși, unor oameni care au fost și sunt alături de Biserică, a fost posibilă ducerea la bun sfârșit a acestor lucrări”.

La final Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a înmânat, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, diplome de onoare tuturor celor au contribuit la realizarea acestor lucrări de renovare.

Comentarii Facebook


Știri recente