Binele făcut nu trebuie deturnat – Comunicat de presă al Patriarhiei Române

În legătură cu solicitarea domnului George Becali de a i se restitui donația în valoare de 2.000.000 U.S.D., făcută pentru construirea viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Potrivit art. 801 din Codul Civil, orice act de donație „este un act de liberalitate prin care donatorele (cel care face donația) dă irevocabil un lucru, donatorului, care-l primește”. În conformitate cu art. 31, alin. 1, din legea nr. 489 / 2006, privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, „bunurile care fac obiectul aporturilor de orice fel – contribuții, donații, succesiuni – precum și orice alte bunuri intrate în mod legal în patrimoniul unui cult nu pot face obiectul revendicării lor ulterioare.”

Cu bucurie, aducem la cunoștință domnului George Becali faptul că, până în prezent, o parte din suma donată a fost alocată de Patriarhia Română pentru plata proiectului de infrastructură a viitoarei catedrale și a unor studii tehnice de specialitate necesare începerii propriu-zise a lucrărilor de construire, care vor demara în primăvara anului viitor.

Fiind vorba despre o donație cu un scop precis (construirea noii Catedrale a Mântuirii Neamului, conform actului de donație), Patriarhia Română nu poate să schimbe destinația acesteia către așezământul monahal românesc de la Muntele Athos. Pe de altă parte, Patriarhia Română a ajutat și ajută în continuare, în multe feluri, comunitatea monahală românească de la Sfântul Munte Athos.

Așadar, este necesar să ajutăm în mai multe direcții, fără a pune în competiție sau contradicție instituțiile sau persoanele pe care le ajutăm.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente