Binecuvântați de Biserică pentru misiunea de asigurare a păcii

Militari arădeni, timișoreni și hunedoreni din grupul de comandă românesc „Zabul” și ai Batalionului 1 Manevră „Golden Lions” vor pleca în Afganistan cu misiunea de a supraveghea o autostradă, de a reduce infiltrările insurgente pe rutele de acces, de a descoperi și a distruge ascunzătorile cu armament, de a participa la acțiuni umanitare, o misiune de risc ridicat, potrivit declarațiilor oficiale. Înaintea plecării, militarii au participat joi, 22 noiembrie, la o festivitate oficială la care au fost prezenți ministrul apărării, Corneliu Dobrițoiu, doi atașați militari ai Ambasadei SUA, dar și oficialitățile locale și familiile militarilor.

Arhiepiscopia Aradului a fost reprezentată de către Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, însoțit de pr. Simion Mladin, secretar eparhial, și de arhid. prof. Tiberiu Ardelean. Festivitatea s-a desfășurat în cazarma-cetate a Garnizoanei Arad și a debutat cu slujba de sfințire a troiței, de la intrarea în curtea garnizoanei, și a slujbei de Te Deum pentru ocrotirea militarilor, oficiate de IPS Arhiepiscop Timotei, înconjurat de un sobor de preoți militari din Timișoara, Brad și Arad, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Răspunsurile corale au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Arad. După cuvântul duhovnicesc al chiriarhului Aradului, mai mulți copii au dăruit soldaților steaguri și desene făcute de ei pentru a le aminti de cei dragi rămași acasă. Festivitățile s-au încheiat cu defilarea unității militare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…