Binecuvântări arhierești la 241 de ani de la fondarea Uzinei Constructoare de Mașini Reșița

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a participat marți, 10 iulie, la aniversarea a 241 de ani de la fondarea complexului industrial UCM (Uzina Constructoare de Mașini) din Reșița, informează Ziarul Lumina, Ed. Banat. În virtutea colaborării interinstituționale, dar și a sentimentului filial creștin, la invitația colegiului director al Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit o rugăciune de mulțumire în prezența angajaților la sediul instituției.

După oficierea slujbei de mulțumire, chiriarhul, în semn de prețuire, a oferit colegiului director o icoană reprezentând Cina cea de Taină, iconițe cu Maica Domnului, precum și revista eparhială ‘Foaia Diecezană’ tuturor celor prezenți.

În acest context, chiriarhul a precizat: ‘Vă oferim această icoană, în care este reprezentată Cina cea de Taină, pentru a vă aduce aminte cât este de importantă comuniunea, care se manifestă atât în biserică, în comunitățile de unde provenim, dar și la locul de muncă, unde trebuie să devenim martori și mărturisitori ai lui Hristos. Această instituție este una dintre cele mai vechi și reprezentative din Banatul Montan, iar domniile voastre au ținut ca de fiecare dată să fim prezenți alături de dumneavoastră la această frumoasă aniversare de 241 de ani de activitate. În această perioadă dificilă și în aceste vremuri grele pe care țara noastră le străbate, suntem datori să rămânem în comuniune cu semenii noștri pentru a depăși orice dificultate’, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Complexul industrial Reșița este situat în partea de sud-vest a României, într-o pitorească zonă depresionară a Banatului Montan, la vest de munții Semenicului. A fost fondat în 3 iulie 1771 prin darea în exploatare a primelor furnale și forje și reprezintă cea mai veche unitate industrială din România și una din cele mai vechi din Europa.

Producția uzinei s-a diversificat în cei peste 200 de ani de la cuie și cercuri pentru roți de căruță, la locomotive, poduri metalice, utilaj petrolier, transformatoare și motoare electrice, poduri rulante și macarale, compresoare, generatoare, servomotoare și turbine hidraulice.

UCM Reșița, continuatoarea activității sectorului de construcții de mașini din complexul industrial Reșița, așa cum este cunoscută astăzi, este rezultatul a mulți ani ani de experiență în construcția de mașini, în transporturi, energie, industrie metalurgică și chimică. Uzina a acumulat în timp o cultură aparte și a ajuns la o reputație deosebită bazată pe tradiție, competență și calitate.

Comentarii Facebook


Știri recente