Binecuvântări arhierești în protopopiatele Moinești, Piatra Neamț și Pașcani

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va binecuvânta mâine lucrările la casa socială a parohiei Băhnășeni, Protopopiatul Moinești, iar PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va sfinți duminică ansamblul parohial al parohiei Cazaci-Tarcău, Protopopiatul Piatra Neamț, și lucrările realizate în ultimii ani în parohia Uda-Tătăruși, Protopopiatul Pașcani.

Credincioșii din parohia Băhnășeni, Protopopiatul Moinești, se vor întâlni mâine cu Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, care va sfinți casa socială a acestei parohii. Lucrările la acest așezământ au început în urmă cu doi ani și jumătate, când a fost extins, fiind adăugată și o bucătărie. La etajul clădirii s-a construit o sală de protocol. În sala de prăznuire se vor face pomenirile și praznicele pentru cei adormiți, dar vor fi organizate și activități catehetice cu tinerii și copiii din parohie, în parteneriat cu școala din localitate. ‘Credincioșii așteaptă să se reîntâlnească cu Preasfințitul Ioachim Băcăuanul pentru a se împărtăși de cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale și pentru a primi binecuvântare’, a declarat pr. paroh Bogdan Sardeni.

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul va sfinți duminică paraclisul, sala de prăznuire, clopotnița și casa parohială din parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ – Cazaci-Tarcău, Protopopiatul Piatra Neamț. Parohia Cazaci a fost înființată în urmă cu nouă ani, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Timp de un an și jumătate sfintele slujbe au fost oficiate într-un spațiu amenajat în incinta școlii din localitate. În anul 2005 a fost ridicat complexul parohial format din paraclis, sală de prăznuire, bucătărie, clopotniță și casă parohială. Apoi au fost continuate lucrările pentru finisarea construcției, achiziționându-se și o centrală termică. De asemenea, a fost amenajat un cimitir parohial. ‘Piatra de temelie a paraclisului a fost pusă de PS Calinic Botoșăneanul. Toate aceste lucrări au fost sprijinite de enoriași și de alți credincioși apropiați din alte parohii. În perioada următoare vom face demersurile necesare pentru construcția bisericii parohiale’, a spus pr. Ionuț Butescu.

Tot duminică, 28 august, de la ora 17:00, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul va binecuvânta lucrările care s-au realizat în ultimii șase ani în parohia Uda-Tătăruși, Protopopiatul Pașcani, la 20 kilometri de Pașcani, spre Fălticeni. După cum a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Vasile Pintilie, între anii 2005-2007 fost ridicată clopotnița, iar între anii 2007-2008 s-a construit casa socială, care a fost dotată cu toate cele necesare. Din luna aprilie a acestui an până în prezent s-au realizat mai multe lucrări la biserica parohială (tâmplărie, parchet, mobilier nou, aer condiționat). ‘Toate acestea au fost susținute de credincioșii parohiei noastre. Așteptăm cu mare bucurie sosirea la noi a Preasfințitului Calinic Botoșăneanul’, a spus pr. paroh Vasile Pintilie.

Comentarii Facebook


Știri recente