Binecuvântarea studenților în paraclisul Universității București

În prima duminică din luna octombrie, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica ‘Sfântul Nicolae’ – paraclis universitar, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”. Preasfinția Sa s-a aflat în mijlocul enoriașilor și studenților care se închină în fosta biserică rusă de la Universitate, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a oficia și slujba de Te Deum pentru început bun și binecuvântat al noului an universitar 2012-2013.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul a arătat că omul poate să aibă experiența a trei morți: moartea fizică sau biologică, moartea sufletească prin împietrirea inimii în păcate, și moartea veșnică prin neputința de a iubi în iad. Mântuitorul, prin Învierea sa din morți, a oferit remediul duhovnicesc de a birui toate aceste morți. ‘Când Mântuitorul a spus ‘Tinere, ție îți spun, scoală-te!’, noi putem interpreta aceste cuvinte și într-un sens duhovnicesc, ele adresându-se și tinerilor de astăzi pentru a se trezi și fugi de ispitele și atracțiile nefolositoare pe care le implică viața universitară într-un oraș mare ca Bucureștiul. Sunt bucuros să văd astăzi în această biserică numeroși studenți care au ales să înceapă anul universitar participând la Sfânta Liturghie, rugându-se lui Dumnezeu. Prin arhitectura ei specială, împodobită cu o pictură frumoasă care a fost înnoită, prin cântarea psaltică specifică spațiului ortodox, Biserica ‘Sfântul Nicolae’, paraclis universitar, este un loc de reculegere și de meditație pentru studenți, dar și de îndrumare duhovnicească, pentru că aici slujesc preoți deosebiți, cu experiență pastorală’, a spus Episcopul-vicar patriarhal.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul a săvârșit o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu și de binecuvântare a studenților pentru luminarea minții și spor în studiu în noul an universitar. La sfârșit, studenții și credincioșii au primit din partea slujitorilor Bisericii ‘Sfântul Nicolae’ și a ostenitorilor o mică gustare.

Comentarii Facebook


Știri recente