Binecuvântarea secției de oncologie la Spitalul Județean Alba

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba au avut loc binecuvântarea și inaugurarea Secției de oncologie. Slujba de binecuvântare a fost săvârșită de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, printre care s-au numărat echipa managerială a Spitalului Județean Alba, oficialități locale și județene, sponsori etc.

În cuvântul de învățătură, rostit la inaugurarea Secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Înalt Preasfințitul Irineu a arătat importanța îngrijirii bolnavilor. ‘În acest an, dedicat de către Biserica noastră Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, mă aflu pentru a treia oară la acest spital de urgență, unde zac mulți bolnavi care așteaptă iubirea noastră milostivă și ajutorul nostru frățesc’, a spus IPS Irineu, care și-a exprimat prețuirea față de arta medicală și față de medicii creștini. ‘Aceștia, unind iscusința lor profesională cu rugăciunea curată și cu credința tare în Dumnezeu, pot avea parte de roade extraordinare în lucrarea lor’, a mai spus IPS Irineu.

Arhiepiscopia Alba Iuliei a sprijinit proiectul

Secția de oncologie are ca obiective tratarea și ameliorarea calității vieții bolnavilor de cancer, evitarea izolării sociale și susținerea lor sufletească. Noua secție are 11 saloane și trei rezerve, cu un număr total de 40 de paturi, fiecare salon fiind dotat cu baie proprie (duș special instalat pentru a putea spăla pacienții chiar și în cărucior), mobilier de ultimă generație, calculatoare, monitoare, aparatură medicală, geamuri termopan cu protecție solară, detector de fum, sistem de alarmare a asistentelor de la patul bolnavului și aer condiționat.

Arhiepiscopia Alba Iulia s-a implicat împreună cu autoritățile județene și naționale în proiectul dezvoltat de Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

‘Consiliul Județean Alba și Ministerul Sănătății, Campania ‘Înger păzitor’ și Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, precum și numeroși sponsori au fost un sprijin deosebit de important pe tot parcursul proiectului’, a declarat dr. Răzvan Curcă, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba, care a adăugat că a fost foarte apreciat și ajutorul oamenilor simpli, astfel încât proiectul de reabilitare a Secției de oncologie medicală să fie dus la sfârșit. ‘Tuturor le mulțumim în numele pacienților actuali și viitori, beneficiarii finali ai acestei secții’, a mai spus dr. Răzvan Curcă potrivit Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente