Binecuvântarea noului an școlar la Colegiul Național Ion Minulescu din Slatina

La Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina a avut loc vineri, 17 septembrie, o slujbă de binecuvântare, oficiată de către Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, cu prilejul începutului de an școlar.

În cuvântul rostit la final, Preasfinția Sa i-a rugat pe profesorii prezenți să îndemne mereu elevii să cerceteze, ori de câte ori simt nevoia, biserica Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh”, aflată în vecinătatea colegiului, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro. Cu acest prilej, Preasfinția Sa l-a prezentat cadrelor didactice și elevilor pe noul paroh, părintele Ionel Daniel Rădoi, consilier Social în cadrul Episcopiei. Totodată, le-a mulțumit pentru invitația adresată și le-a cerut să nu se lase amăgiți de noile curente anti-creștine care „suflă” din ce în ce mai des, parcă, asupra societății noastre: „Vă mulțumesc pentru că ați considerat că este bine ca noi să fim astăzi aici. Vă felicit și vă rog să nu vă lăsați secularizați și intimidați sau târâți în atitudini străine de neamul nostru românesc, care a fost încă de la începutul formării sale creștin și ortodox. Ce dacă ceilalți sunt de alte credințe sau de nicio credință! Atât cât se poate, să găsim – în ciuda indicațiilor străine – formula potrivită de a binecuvânta în fiecare an începutul de an școlar, după cum s-a făcut și până acum. Atâta timp cât încă se mai poate, vă rog s-o facem, pentru că așa este bine! Vă rog, țineți-i pe tineri aproape de Biserică”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…