Binecuvântarea lucrărilor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Protopopiatul Săcele, județul Brașov

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, s-a aflat astăzi, 10 octombrie, în mijlocul preoților și credincioșilor din Protopopiatul Săcele, județul Brașov. După Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Lunca Câlnicului Înaltpreasfinția sa a binecuvântat lucrările efectuate la acest lăcaș de cult și a sfințit casa parohială, informează TRINITAS TV.

„Parohia Lunca Câlnicului din Protopopiatul Săcele, din apropierea Brașovului, a îmbrăcat astăzi haină de sărbătoare la binecuvântarea lucrărilor săvârșite pentru unul din locașurile de închinare. Sunt două parohii în această localitate, cu două biserici, una dintre ele este închinată Adormirii Maicii Domnului și a fost astăzi binecuvântată pentru lucrările săvârșite”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Biserica Parohiei Lunca Câlnicului din județul Brașov are o istorie de aproximativ nouă decenii. Prima sfințire a lăcașului de cult a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului Nicolae Mladin. În ultimii ani, cu sprijinul credincioșilor a fost achizișionată o nouă instalație de încălzire centrală, a fost renovat exteriorul bisericii și a au fost executate lucrări de amenajare a curții sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente