Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica Parohiei Brusturi, din Episcopia Oradiei

În Duminica XIV după Rusalii, când se prăznuiește și Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va oficia slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a Bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Brusturi, Protopopiatului Marghita, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

De asemenea, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, Preacucernicul Părinte paroh Ioan Crișan va fi hirotesit întru iconom-stavrofor, pentru întreaga lucrare pastoral-misionară desfășurată în parohie, cât și pentru strădaniile depuse în vederea restaurării și înfrumusețării lăcașului de cult.

Biserica Parohiei Brusturi a fost construită între anii 1954-1957, iar în perioada 2000-2010, prin purtarea de grijă a părintelui paroh, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului și Comitetului parohial și de către credincioși, biserica a fost reparată și renovată.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…