Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din localitatea Căpud, județul Alba

În cea de-a XXI-a duminică după Rusalii, mâine, 17 octombrie 2010, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va oficia Sfânta Liturghie și va binecuvânta Biserica cu hramul „Sfinți Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Căpud, județul Alba, unde este paroh din anul 2002 părintele Nicolae Gherman, informează reintregirea.ro.

Părintele paroh Nicolae Gherman a oferit mai multe informații despre sfântul locaș din Căpud: „Această sfântă biserică cu hramul Sfinții Arhangheli „Mihail și Gavril” s-a construit din temelie pe același loc unde a fost vechea biserică din lemn, care data din anul 1985 și nu se știe cine a construit-o, așa cum mărturisesc bătrânii din această parohie.Căpudul se poate considera parohie veche, deoarece exista și pe timpul Episcopului Inochențiu Micu Klain, deși avea numai 10 familii cu 50 de suflete, totuși biserica avea un preot pe nume Popa Ioan”.

Actuala biserică a fost construită între anii 1971 – 1972. Sfântul locaș deține un clopot vechi datând din anul 1752 și icoane vechi pictate pe lemn, între anii 1797 – 1802.

„Între anii 2005 – 2009 s-au efectuat mai multe lucrări de reamenajare, totul culminând cu lucrarea de pictură, realizată de către pictorul Slevaș Dorin”, a mai spus părintele paroh

Comentarii Facebook


Știri recente