Binecuvântarea lucrărilor de la Parohia Buna Vestire din Baia Mare

Credincioșii Parohiei „Buna Vestire” din Baia Mare, s-au bucurat astăzi, 20 martie, de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a binecuvântat cu acest prilej lucrările de construcție ale lăcașului de cult.

„Am săvârșit Sfânta Liturghie și am binecuvântat biserica pentru ca mulțimea credincioșilor de aici, împreună cu cei doi părinți slujitori, să poată săvârși Sfânta Liturghie în duminici și sărbători, de acum și până la terminarea lucrărilor când se va face slujba de sfințire. A fost o mare bucurie ca în această duminică premergătoare Praznicului Bunei Vestiri, biserica este pusă sub ocrotirea Macii Domnului, având hramul Buna Vestire, să fim în mijlocul credincioșilor din această parte a orașului, care au participat în număr foarte mare”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, după cum informează TRINITAS TV.

La Sfânta Liturghie au mai participat și reprezentanții autorităților locale. Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă în anul 2000, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iustinian.

În prezent, biserica este acoperită, tencuită și terminată la exterior, urmând sa fie împodobită cu pictură. De trei ani, pe lângă Parohia „Buna Vestire” – Baia Mare, funcționează și Asociația filantropică, cultural-creștină „Martyria”.

Comentarii Facebook


Știri recente