Binecuvântarea lucrărilor bisericii Parohiei Tohanu Vechi II din Protopopiatul Bran Zărnești

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a binecuvântat astăzi, 6 martie, lucrările săvârșite la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Zărnești, Parohia Tohanu Vechi II, Protopopiatul Bran Zărnești, informează Radio TRINITAS. După binecuvântarea lucrărilor, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

„Încă o biserică nouă, închinată Sfinților Constantin și Elena și Sfântului Siluan Atonitul, din Parohia Tohan II Zărnești, s-a deschis pentru credincioșii care au investit în ea dragostea lor, credincioșii care și-au adunat comori în ceruri, așa cum ne-a evanghelia de astăzi. L-am binecuvântat pe preotul ostenitor cu titlul de iconom stavrofor pentru ostenelile pe care le-a depus. De asemenea, i-am cinstit pe cei ce au stat în ajutor, pe primarul locului și consiliul municipal. Biserica urmează să fie îmbrăcată în pictură și să își primească haina cuvenită, dar ea este continuu cinstită de credincioșii care o împodobesc prin prezența lor”, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți domnul Adrian Lemeni, Secretar de stat pentru culte și domnul Vasile Timiș, Secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, precum și oficialități locale, informează TRINITAS TV. Lucrările de zidire a lăcașului de cult au fost începute cu 16 ani în urmă, urmând ca în perioada următoare să se realizeze iconostasul și împodobirea cu pictură a bisericii

Comentarii Facebook


Știri recente