Binecuvântarea deschiderii ediției a XVII-a a Școlii de Vară Francofone de la Arad

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad se desfășoară în perioada 4-9 iulie a.c. ediția a XVII-a a Școlii de vară francofone „Jean Montreuil”, cu participare internațională, care reunește la Arad profesori, cercetători și studenți interesați de domeniul patologiei, farmacologiei și biotehnologiei molecular, potrivit episcopiaaradului.ro.

Deschiderea festivă a avut loc în prezența conducerii Universității, a profesorilor și cursanților, având ca invitat de onoare pe Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului. Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de părintele dr. Vasile Pop, consilier cultural și de părintele Simion Mladin, secretar eparhial. Festivitatea a fost precedată de dezvelirea și sfințirea unei plăci comemorative în memoria inițiatorului Școlii de vară, profesorul Jean Montreuil de la Universitatea din Lille, Franța, ilustru om de știință, membru al Academiei de Științe Medicale din Franța, membru de onoare al Academiei Române, trecut la cele veșnice în urmă cu un an, la Arad.

În alocuțiunea rostită, Înaltpreasfinția Sa a evocat atașamentul profesorului J. Montreuil față de valorile ortodoxiei și ale spiritualității românești. De asemenea, în cadrul festivității de deschidere a Școlii de vară, desfășurată în Aula Magna a Universității, binecuvântând strădaniile profesorilor și cursanților, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop a subliniat importanța legăturii între știință și credință, în mod deosebit între științele vieții: biologia, botanica, medicina și cercetarea acestora de către oameni pătrunși de credința în Dumnezeu, cum a fost și profesorul Jean Montreuil.

Comentarii Facebook


Știri recente