Binecuvântarea capelei din Parohia Ghiroda Veche, Protopopiatul Timișoara II

Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a săvârșit marți, 18 octombrie, slujba de binecuvântare a capelei funerare cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Parohia Ghiroda Veche, Protopopiatul Timișoara II, potrivit „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Ierarhul a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele, înconjurat de un sobor de preoți, format din pr. Mircea Szilagyi, protopop al Protoieriei Timișoara II, pr. paroh Ioan Mermeze, pr. Ionel Cristea, slujitor al bisericii parohiale și preoți de la parohiile învecinate. La eveniment au participat oficialități locale, în frunte cu Vasile-Dorel Cadariu, primarul comunei Ghiroda, precum și un număr mare de credincioși.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Preasfințitul Paisie Lugojeanul a felicitat realizările credincioșilor Parohiei Ghiroda și a subliniat importanța cinstirii așa cum se cuvine a celor trecuți la cele veșnice, atât prin fapte de milostenie, cât mai ales prin rugăciune.

‘Din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, transmitem felicitările noastre Consiliului Parohial, părintelui paroh Ioan Mermeze și autorităților locale, pentru această frumoasă realizare. Fie ca Bunul Dumnezeu să răsplătească jertfa tuturor ostenitorilor și să le dăruiască toate cele ce sunt de folos pentru mântuire. Capela aceasta reprezintă un semn al purtării de grijă și al cinstirii celor care trec din viața aceasta în veșnicie. Cu toții avem datoria să-i cinstim pe cei adormiți din neamurile noastre și să-i pomenim în rugăciuni, știind că ‘mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului’ (Iacov 5, 16)’, a precizat Preasfințitul Paisie Lugojeanul.

Capela funerară a fost ridicată între anii 2009 și 2011, cu sprijinul Primăriei Ghiroda și prin osteneala credincioșilor, în frunte cu pr. paroh Ioan Mermeze.

‘Din dorința credincioșilor, am căutat de cuviință să realizăm această lucrare, pentru că, până în acest moment, nu exista în parohia noastră o capelă funerară. Capela ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ sfințită astăzi de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul este construită la cele mai înalte standarde și reprezintă un loc adecvat și demn, pentru a conduce pe ultimul drum pe cei trecuți la Domnul’, a specificat pr. Ioan Mermeze.

Parohia Ghiroda Veche, din Protopopiatul Timișoara II, cuprinde 562 de familii, cu 1.847 de credincioși, iar slujbele religioase sunt oficiate în biserica cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, ridicată în anul 1939.

Comentarii Facebook


Știri recente