Binecuvântarea Bisericii Învierea Domnului din municipiul Bacău

În cea de-a doua zi a Săptămânii Patimilor, astăzi, 18 aprilie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va fi prezent, la orele 17:00, în mijlocul credincioșilor băcăuani, la Biserica „Învierea Domnului” din cartierul Miorița, unde va oficia slujba de binecuvântare pentru a se putea sluji în biserica mare, după ce, timp de 14 ani, preoții și credincioșii din zona Miorița s-au rugat în lăcașul de cult aflat la demisol, după cum ne informează părintele Constantin Gherasim. După aceasta, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși slujba Deniilor din ziua a doua a Săptămânii Mari, urmată de un cuvânt de învățătură, specific perioadei Postului în care ne aflăm.

Biserica „Învierea Domnului” domină municipiul Bacău, fiind unul dintre cele mai mari construite în acest oraș, având ca prototip proiectul Catedralei „Înălțarea Domnului”, cu o capacitate interioară ce permite accesul a peste 1000 de persoane. În momentul de față, biserica este pictată în întregime, în tehnica frescă de pictorul Mihai Chiuaru, este pavată în interior cu marmură și granit, fiind dotată și cu mobilier de lemn. Piatra de temelie a Bisericii „Învierea Domnului” a fost pusă la 20 octombrie 1991, paroh și coordonatorul lucrărilor fiind preotul Petru Dinu. Din anul 1996, slujbele au fost ținute la demisol, iar începând de astăzi, slujbele urmând a fi ținute în biserica mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…