Binecuvântare și inaugurare la biserica și Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală

Timp de peste 10 ani, preotul Eugen Cucu a slujit într-o capelă amenajată în incinta Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din Capitală. În urma lucrărilor de consolidare și modernizare a clinicii s-a luat hotărârea ca paraclisul închinat Sfântului Alexandru să fie închis, iar în locul acestuia să se înalțe un nou lăcaș de cult, informează Ziarul Lumina.

Lucrările la noua biserică au început acum trei ani, iar în prezent se fac pregătirile pentru începerea șantierului de pictură. În acest context, PS Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit slujba Aghesmei mici, binecuvântând biserica, saloanele spitalului și pe pacienții internați aici. Noul lăcaș de cult va avea ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. „Nu este o biserică măreață, dar suntem mândri că există. Nu este un lucru de care să facem mare paradă, dar suntem mulțumiți sufletește că am reușit ceea ce ne-am propus. Existența unei biserici în spital nu cred că mai este pusă la îndoială de către cineva. În cei 14 ani de slujire aici am constatat, și domnii doctori știu acest lucru, că într-adevăr aforismul: „Doctorul tratează, dar Dumnezeu vindecă” a fost, este și va rămâne actual. De aceea, conlucrarea medicului pe partea fizică a omului în suferință cu părintele, care are în grijă partea sufletească a aceluiași om în suferință, trebuie să nu sufere nici un rabat. Vă mulțumesc tuturor, celor știuți și neștiuți care cu un gând bun, cu o vorbă frumoasă m-ați susținut realmente spre a putea astăzi să ne rugăm într-o biserică nouă și frumoasă”, a precizat pr. Eugen Cucu, de la biserica Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București.

Acest deziderat al preotului, al cadrelor medicale, dar și al pacienților care trec vremelnic pe la acel spital, a devenit realizabil datorită unei familii de buni credincioși, Daniela și Mihai Rotaru, și comitetului director condus de managerul Anca Bulimar.

„Nihil sine Deo”

Pronia dumnezeiască a făcut ca, pe lângă binecuvântarea lucrărilor de ieri de la noua biserică din curtea Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, astăzi să se inaugureze și spitalul nou, consolidat și modernizat. „Am primit misiunea de a iubi pe ceilalți și de a ne dărui lor cu toată ființa noastră. Ce poate fi mai înălțător decât să fii unul dintre ucenicii Lui, cu datoria supremă de a salva vieți! Pe sigla Spitalului „Bagdasar-Arseni” scrie: „Nihil sine Deo”, și spun că nimic nu este mai adevărat decât acest lucru. Aceste cuvinte le-am simțit în fiecare zi a existenței mele și, cu atât mai mult, din ziua când m-am alăturat dvs., un colectiv de oameni minunați. De aceea, trebuie să mulțumim zilnic pentru toate darurile pe care ni le-a făcut, pentru că iubim și suntem iubiți, suferim și putem să iertăm și, mai presus de toate, trăim și luptăm pentru viață”, a mărturisit managerul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Anca Bulimar.

Comentarii Facebook


Știri recente