Binecuvântare pentru viitorii teologi

Astăzi, 13 iulie 2012, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a acordat arhiereasca binecuvântare pentru 30 de tineri absolvenți ai Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ap. Andrei”, din Galați, secțiile pastorală și patrimoniu și 2 tineri absolvenți ai altor licee din județele Galați și Brăila, pentru înscrierea la cursurile Facultății de Teologie, după cum ne informează edj.ro.

Tinerii au participat la Sfânta Liturghie din Catedrala Arhiepiscopală din Galați, după care s-au întâlnit cu Chiriarhul Dunării de Jos în parcul din incinta Centrului Eparhial.

La eveniment, pe lângă preoți profesori ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” și slujitori din administrația eparhială, a participat și domnul Mihai Plămădeală, fratele vrednicului de pomenire Mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, care se află vizitează zilele acestea Arhiepiscopia de la Dunărea de Jos.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a subliniat importanța deosebită a credinței profunde și a mărturisirii acesteia în societate și i-a felicitat pe tinerii absolvenți pentru finalizarea cu succes a acestui liceu de vocație și cu o tradiție încărcată de istorie, din Arhiepiscopie. De asemenea, proaspeții absolvenți, au fost îndemnați să aprofundeze cunoștințele teologice, din cadrul cursurilor de licență pentru care vor opta și să rămână în unitate: „Fără îndoială, aveți binecuvântare să rămâneți uniți și pe viitor! Și să nu vă uitați niciodată rădăcinile! De aceea, sper să nu faceți greșeala de a reveni aici abia peste 4 ani (…) să mizați pe faptul că aici, întotdeauna aveți părinți, să rămâneți în legătură filială cu noi, și veți avea legătură părintească. Un fiu bun face un tată și mai bun, iar un tată înțelept știe să facă din fiul său rău, unul bun. După cum și Tatăl cel Ceresc face cu noi, oamenii!”.

La finalul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a primit doi tineri teologi, împreună cu părinții lor și viitoarele soții, pentru a le acorda arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Comentarii Facebook


Știri recente