Binecuvântare pentru preoții participanți la cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție

O sută cincizeci de slujitori ai sfintelor altare din Mitropolia Munteniei și Dobrogei, care au urmat, luna aceasta, cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție s-au întâlnit, astăzi, 18 septembrie 2012, la Palatul Patriarhiei, cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa le-a adresat acestora un mesaj de felicitare.

‘Ne bucurăm că ați înțeles că de fapt slujirea preoțească necesită o permanentă pregătire, o permanentă formare pentru a predica Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos în fiecare neam, în fiecare popor și în fiecare context cultural. Nu este ușor să transmiți valori perene permanente într-o lume care se schimbă rapid. Biserica este în istorie simbolul vieții veșnice. Ea se adaptează la nevoile contextului fără însă a uita că de fapt Capul Bisericii este Hristos Domnul, Care ieri, astăzi și în veci este Același’, a spus Patriarhul României, după cum informează TRINITAS TV.

Cursurile au avut loc la Facultatea de Teologie din București. Probele scrise și orale din cadrul examenelor de definitivat și gradul II vor fi susținute de cursanți pe 19 și pe 20 septembrie.

‘O mulțime dintre dumneavoastră sunteți ctitori de biserici. O mulțime dintre dumneavoastră sunteți educatori și formatori de caractere și conștiințe și majoritatea dumneavoastră este o majoritate de preoți părinți, după trup, ai copiilor. Aici, instituția-familie pentru preotul ortodox este de mare sprijin într-o lume în care tocmai familia creștină este lovită din multe puncte de vedere. Deci, preotul care este acasă părinte pentru proprii copii este părinte spiritual pentru toți copiii din parohie. Dorim să felicităm în mod deosebit pe cei care cu multă dăruire de sine și conștiință s-au angajat cu dragoste de Dumnezeu și de Biserică în programele Patriarhiei Române Hristos împărtășit copiilor, Alege Școala! și Copilul învață iubirea lui Hristos‘, a mai spus Preafericirea Sa.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit daruri tuturor preoților cursanți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…