Binecuvântare pentru participanții la Congresul Hristos Împărtășit Copiilor

În sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, în decursul după amiezii de astăzi, 20 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit cu participanții la Congresul Hristos Împărtășit Copiilor. Congresul se desfășoară în aceste zile în Sala Conventus din incinta Palatului Patriarhal.

În deschiderea întâlnirii, părintele inspector patriarhal Constantin Naclad a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea inspectorilor Birourilor de catehizare Eparhiale prezenți, pentru binecuvântarea acordată de a organiza cea de-a IV-a ediție a acestui Congres în incinta Palatului Patriarhiei.

„În aceste 2 zile am dezbătut câteva probleme importante, am reușit să clarificăm strategia pentru următorul an și să ne bucurăm pentru rezultatele roadelor anului acestuia. Vă mulțumim pentru prezența în mijlocul nostru și pentru binecuvântarea pe care o avem”, a precizat părintele Năclad.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru activitățile pe care le desfășoară Biserica în folosul copiilor și al tinerilor și i-a felicitat pe cei prezenți pentru mulțimea de activități desfășurate în acest sens.

„Suntem onorați să cinstim anul acesta al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii tocmai prin multele activități desfășurate împreună cu copii și în folosul lor. Suntem bucuroși și că legătura aceasta de cooperare și coresponsabilitate se intensifică. Avem mare nevoie de cooperare în domeniul pastoral misionar și suntem bucuroși că se învață în fiecare an ceva nou. Deși traversăm o criză financiar economică cea mai mare bogăție pe care o putem cultiva și transmite este credința, ca legătură a omului cu Dumnezeu și ca trăire a comuniunii fraterne în Hristos. Deci, bogați vom rămâne tot timpul dacă este prezent Duhul lui Hristos în noi”, a mărturisit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea Patriarhul României a amintit de taberele de creație derulate în cadrul proiectului ‘Alege școala!’, la care au participat 4800 de copii, exprimându-și nădejdea că aceste activități se vor intensifica și, în același timp, vor fi benefice pentru educația creștină.

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a oferit daruri tuturor celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…