Binecuvântare pentru ortodocșii români din străinătate

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica românilor migranți, 19 august 2012:

Această duminică dedicată românilor migranți reprezintă un nou prilej de a adresa cuvânt de întărire duhovnicească tuturor credincioșilor ortodocși români aflați departe de țară.

Biserica Mamă, prin slujitorii ei, se îngrijește atent de fiii ei duhovnicești din afara granițelor țării și se roagă la fiecare sfântă slujbă pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, dorind astfel, ca fiecare credincios român, oriunde s-ar afla, să aibă parte de bucurie și împlinire sufletească, să își păstreze credința ortodoxă și să arate iubire față de Biserică și neam.

Este o mare binecuvântare faptul că în parohiile românești înființate în străinătate, din ce în ce mai numeroase, se realizează multe activități pastoral-misionare și cultural-educaționale. Pe lângă acestea, se desfășoară proiecte cu caracter social-filantropic, astfel încât românii din străinătate aflați în dificultate pot găsi un sprijin în Biserică. Este binecunoscut faptul că Sfântul Sinod al Bisericii noastre a declarat anul 2012 – An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor – inițiativă care încurajează ajutorarea oamenilor în suferință și în dificultate.

În acest sens, îndemnăm pe toți românii ortodocși din diaspora să cultive întrajutorarea și respectul reciproc, să promoveze unitatea familiei și conlucrarea fraternă cu toți oamenii, indiferent de etnie și stare socială, să ajute și pe cei săraci, bătrâni și bolnavi pe care i-au cunoscut în România, să ajute parohiile care zidesc biserici și să contribuie la construirea Catedralei Mântuirii Neamului. La acestea, adăugăm cuvintele Sfântului Apostol Pavel care spune: „Dojeniți pe cei fără de rânduială, îmbărbătați pe cei slabi la suflet, sprijiniți pe cei neputincioși, fiți îndelung răbdători față de toți. Luați seama să nu răsplătească cineva cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmați cele bune unul față de altul și față de toți. Bucurați-vă pururea. Rugați-vă neîncetat. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi. ” (I Tes V, 14-18).

Deodată cu aceste îndemnuri părintești și frățești, ne rugăm milostivului Dumnezeu să vă dăruiască pace și sănătate, bucurie și mântuire, să vă ocrotească de tot răul și să vă întărească în tot lucrul bun, spre bucuria Bisericii noastre și a poporului român de pretutindeni!

Cu prețuire, binecuvântare și dragoste în Hristos Domnul,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente