Binecuvântare pentru noile echipamente de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat slujba de sfințire a noilor echipamente SMURD Bacău, constând într-o autospecială pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mărită, o ambulanță de reanimare și autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență, după cum ne-a precizat Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Consiliul Județean Bacău a finalizat proiectul intitulat ‘Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat’.

Proiectul este finanțat prin programul Operațional Regional 2007 – 2013, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și are ca scop crearea premiselor necesare asigurării populației cu servicii de calitate, prin îmbunătățirea infrastructurii serviciilor pentru siguranță publică și asistență medicală în situații de urgență. Proiectul s-a concretizat datorită implicării Consiliului Local Bacău, Consiliului Județean Bacău și cu sprijinul Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Efortul financiar pentru cele șapte utilaje a fost de 1,8 milioane de euro, din care 40 la sută este contribuția autorităților locale. Până în toamna acestui an mai trebuie să sosească în Bacău alte șapte autospeciale în valoare de 1,7 milioane de euro, cu aceeași contribuție din partea autorităților locale. În municipiul Bacău, deschiderea oficială a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a avut loc pe 25 Septembrie 2009. Înființarea acestui serviciu a fost o necesitate mare pentru această zonă întrucât județul Bacău este traversat de drumul european E 85 care produce victime pe bandă rulantă.

Comentarii Facebook


Știri recente